tirsdag 6. juli 2010

Roskildeopplevelsen min

VG Nett skriver om at noen fikk teltene sine ramponert på siste dagen av Roskilde-festivalen, noe jeg selvfølgelig er enig i at er triste greier. Det er skummelt at folk går løs på teltene, spesielt når det er mennesker inni dem, og det er synd at man får eiendeler ødelagt. Her kan du lese artikkelen:
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10002774

Det jeg synes er dumt er at det igjen fokuseres på de negative nyhetene, og blir laget et dårlig bilde av hvordan det er å være på festival. La oss heller snakke om det positive!
Jeg på min side hadde tre år med fantastiske festivalopplevelser på Roskilde, og tenkte jeg kunne benytte sjansen til å dele noen bilder og minner med dere.

De første to årene hadde vi et fantastisk fint vær, vi satt og koste oss i sola på dagene og det var for varmt til å sove lenge, så man var våken det meste av døgnet.

Det siste året var et sant mareritt med tanke på nedbørsmengden, men vi klarte å ha det gøy likevel vi. Spesielt morsomt var det at folk padlet forbi teltene i gummibåter!

Man gravde seg også vollgraver for å unngå å få vann inn i teltene, men følgene av dette var at gjørmen rant ned i gropene og dette ble skikkelige feller. Fikk oss mange gode lattere på vei ned til festivalområdet da det plutselig sa "plopp" og en av oss plutselig var en halv meter under gjørma.

Dette er noe av det jeg satte mest pris på under Roskildefestivalen:
Sinnsyke musikk/konsertopplevelser! Stemning uten like! Morsomme aktiviteter!
Den beste Spaghetti og kjøttsausen man får tak i! Billig drikke!
Masse nye venner! Campingliv! Mye humor!
Roadtrip fram og tilbake!

Her kan du lese mer om Roskilde-festivalen:
http://www.roskilde-festival.dk/

Nå vil jeg ut i sola en tur - kan fortelle mer senere!

14 kommentarer:

 1. Har vert der selv og er bare puling og drikking ei uke i strekk. Er du jomfru når du reiser ned er du definnitivt ikke de når du kommer hjem igjen;-)
  En hard og brutal måte å kome inn i voksenlivet på... hehe!

  SvarSlett
 2. Når de oppsøker fyll - rus - sex - skittsnakk - uhygeniske og umodne folk, så er det ikke noe annet å si at "like barn leker best" "Er man med på dritten så må du tåle skitten" - "Er du med på leiken, så må du tåle faken"

  De har bare godt av alt det negative de opplever.

  SvarSlett
 3. Har selv hatt 5 kjempe morsomme år på Roskilde festivalen, og er helt enig med deg at det er synd når noen negative saker blir dratt fram. Drar man på en så stor festival med "litt" mindre regler enn i Norge så må man tåle litt :P

  SvarSlett
 4. Har selv vært 2 ganger og det var begge ganger en stor opplevelse!! Fantastisk at man kan samle 70000 mennesker som bare vil hygge seg! ..har selv ikke sett hverken slosskamper eller vold noen av gangene,.....ganske utrolig når man tenker på alt som blir drukket !!

  Roskilde ruler!!

  ...........om du ikke kunne like det, så dra på alminnelig camping neste gang! ;)

  SvarSlett
 5. Må si meg enig med noen av dere og uenig med andre.
  Festivalen er hva du selv gjør det til. Drar du ned sammen med mange gode venner som du er trygg på, så kan du i hvertfall sitte igjen med en haug av gode minner!
  Må bare kommentere en liten ting - umodne folk. Ble så imponert da vi skulle inn på festivalområdet en dag. Foran oss sto den søteste bestemoren i blomstrete skjørt, helt alene, i køen for å komme inn til en konsert! Snakk om å være modig! Festivaler er for alle type mennesker, ikke bare umodne, uhygieniske kryp.

  SvarSlett
 6. Roskilde er harry.

  SvarSlett
 7. roskilde er fint det. men disse danske drittungene som raserer alt siste dagene har tydligvis ikke festivalledelsen klart å gjøre noe med siden jeg var der i 98 og 99. de setter opp et partytelt på campen, også drar de hjem etter at de har knust flasker, rasert, pissa og spydd på andre telt.

  SvarSlett
 8. Vaktene og andre ansvarshavende burde ha fått såpass rutine nå at de må klare å sile ut lokele (?) bråkmakere siste kvelden..

  SvarSlett
 9. Roskilde er et bilde på samfunnet som det virkelig er. Kun 1-2% er der for å ødelegge, hovere, markere og skape det de er: negativitet. Resterende 69450 deltakere vil bare ha 5 bekymringsløse dager. Roskilde vil alltid være for meg den ultimate avreagering.

  Jeg har vært der hvert år siden 1998, og eneste alvorlige negative opplevelse er tragedien under Pearl Jam i 2000.

  Å gå berserkergang siste natt under festivalen er en tradisjon, en siste utagering før den triste hverdagen inntreffer. Ikke ta med deg et telt til 2500,- til Roskilde. Europris, Ciro osv osv selger telt mellom 190 - 600,-. Disse holder i lange baner. Hvis du er redd for teltet ditt, bare få en i leiren til å passe på.

  Legg merke til at ingen av eiendelene ble stjålet eller vold utøvd. Vi velger å alltid ha en som er vakt under siste kveld i leiren, og etter 12 år har alle respektert vårt ønske om å forbli urørt. Resten av oss danser rundt bål, og samler også inn telt som brennes. Festivalen har ikke dette på programmet, og synd at det ikke informeres offentlig om dette. Etter 4 dager på festivalen, bør du likevel ha fått med deg hva som kommer. Roskilde er anarki og respekt i en harmonisk forening!

  Media er eksperter på å framstille fritt - tenkende festivaler, spesiellt Roskilde, i et negativt lys. Fakta er :

  Legg igjen alle fordommer. Kle deg i klær du aldri ville gått med til hverdags, men som fantasien din elsker. Smil til alle, og du vil treffe mennesker som overgår din mor i omsorg og kjærlighet. Nyt lovlige rusmidler, og lev deg inn i 5 dager med pur LYKKE!

  SvarSlett
 10. Kjipt med mennesker som skal gjøre herverk på den måten, men såpass må man tåle. Ihvertfall siste natten.

  Faen skal du sove etter når du har alkohol og en dag igjen på festival.
  Tenkte å ta turen neste år, blir skoj ^^,

  SvarSlett
 11. Det er trist at noen skal oppleve denne typen hærverk på en slik måte. Jeg har for min del bar gode minner fra Roskilde. Selv etter 2007 som stort sett bare var regn. Jeg blir provosert av de som sier at festivaldeltakere fortjener alt det negative de kan få, og at "Festival er harry". Er dette deres bidrag til hendelsen? Nr.1: Hvorfor man søker festivallivet er nok meget individuelt, noen for fyll, noen for musikk, de aller fleste for begge deler. Fortjener man dårlig opplevelser av den grunn? Nr.2 Festival er harry; kjempe argument. Er du for eller mot hærverk?

  SvarSlett
 12. Jeg vil også bemerke at alle overskudd etter denne festivalen går til veldedige formål. Det vil si at ved å delta på festivalen bidrar man faktisk til noe godt. Det er utdelt over 135 millioner kroner til bl.a. Støtt Krigens Ofre i Irak, Leger uten grenser, Amnesty International, Redd Barna og WWF Verdensnaturfond.
  Jeg påstår ikke at dette er årsaken til at man drar på festivalen, men vil gjerne sette lys på at det kommer mye positivt ut av et slikt arrangement.

  SvarSlett
 13. Jeg deltok i år uten å oppleve noe som helst negativt. Heller opplevde jeg det motsatte. Men for de som ønsker litt roligere festival er det mulig å campe på get a tent, green comfort eller clean and silent campen. Her er noen bilder fra i år: http://www.youtube.com/watch?v=t7doxhgeoXE

  SvarSlett
 14. Godt forslag! Så herlig ut! Savn...

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!