tirsdag 21. september 2010

Regines bok

Jeg begynte for noen uker side å lese Regines bok - En ung jentes siste ord. Den er gitt ut etter hennes eget ønske da hun døde av leukemi, i en alder av 18 år. Hun begynte å skrive blogg noen måneder etter at hun fikk diagnosen akutt leukemi, og boka er satt sammen av alle hennes blogginnlegg, bilder, kommentarer på innleggene, notater fra dagbøker og lignende. Det siste innlegget hennes er skrevet noen få dager før hun døde.
Så langt har jeg lest en kvartdel av boka, og jeg har allerede både ledd og grått av det hun skriver. Hun var ikke bare en dyktig skribent, men også utrolig flink til å ta bilder. Hun forteller om dagene sine med vonde og ubehagelige undersøkelser, cellegiftbehandlinger, benmargstransplantasjon, venner som taklet situasjonen hennes dårlig og hvor vanskelig det var å godta situasjonen hun var i.

Jeg har som sagt ikke kommet veldig langt i boka, men Regine har allerede fått beskjed av sykehuset om at hun ikke kommer til å få mer behandling der. Hun hadde allerede fått én benmargstransplantasjon og det var ikke sikkert at kroppen hennes vil takle flere slike behandlinger. Selvfølgelig er dette vanskelig for henne å godta, da hun selv tror at hun kan greie det og hun mener det er for tidlig å bare gi opp. Det hun syntes at var verst var at familien og vennene hennes kom til å sitte igjen med sorgen når hun forsvant.
VGnett skrives det i dag om at boken skal gis ut i utlandet også. Dette synes jeg er veldig ålreit, da jeg tror alle kan lære veldig mye av å lese denne boken.
Regine var veldig opptatt av at bokinntektene skulle gå til kreftsaken. Derfor har omtrent 200 000 kr av bokinntektene gått til nettopp dette. En annen sak hun var opptatt av var at folk må bli flinkere til å gi blod og ikke minst benmarg/stamceller. For å lese mer om hvordan du kan gjøre dette kan du gå inn på disse sidene: Blodbanken og Benmargsgiverregisteret. Så snart jeg er ferdig med amming skal jeg gjøre begge deler. Visste du at man ikke trenger å operere for å gi benmarg? Det er heller ikke slik at man MÅ gi hvis man er regisrert i giverregisteret, men man blir spurt dersom det er noen som trenger benmarg som matcher deg. Du behøver ikke å oppgi årsak hvis du svarer nei.
Dette står bak på boka:
Regines bok er basert på Regine Stokkes sterke blogg fra 2008 til 2009. Over 100 000 mennesker fulgte Regines kamp mot kreften gjennom hennes blogg. "Alt jeg vil er å leve, men det kan jeg ikke," skrev Regine fire uker før hun døde, 18 år gammel. Regines siste ønske var at bloggen skulle utgis som bok. Resultatet er en varm, omtenksom og reflektert bok om liv og død, vennskap og kjærlighet og om hvordan møte sin egen frykt. Deler av overskuddet skal gå til Regines støttekonto som støtter kreftsaken i forskjellige former.Regine Stokke (1991-2009) var fra Kristiansund. Hun var en talentfull skribent og fotograf som nådde bredt ut gjennom bloggen sin. Hun døde av leukemi.

En sak jeg er opptatt av er organdonasjon. Derfor vil jeg bare nevne dette for dere også. Det er det enkleste i verden å bli organdonor, du bare klikker her, fyller ut kortet, skriver ut, opplyser til dine pårørende at du ønsker dette og stapper kortet i lommeboken din.

Kondolerer.

2 kommentarer:

  1. Jeg har hatt lyst til å lese boken skikkelig lenge, så jeg vurderer å ta meg en tur til det lokale biblioteket snart og høre om de har den, eller eventuelt kan ta den inn for meg.

    SvarSlett
  2. Du bør absolutt lese den! Kanskje du heller skulle kjøpe den, for å støtte kreftsaken? Bare en tanke :) Jeg fikk låne den av moren min, men har tenkt å kjøpe den selv også, den er verdt å ha i hylla!

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!