onsdag 11. mai 2011

Etterlysning

Min kjære nabo, Camilla, ringte meg i formiddag og stilte meg et litt merkelig spørsmål. "Var Martin våken i natt? Hadde han fest eller noe sånt?". Jeg tenkte at nå hadde det sikkert vært høy musikk i nabolaget og hun skulle gi oss huden full (neida, hun er ikke en sånn nabo!). Jeg svarte at det hadde han nok ikke, men lurte på hvorfor hun spurte. Hun lo og fortalte at sykkelen deres var blitt stjålet i natt, og jeg tenkte "åh, nei! nå er de igang igjen...", snøfreseren deres ble nemlig tatt i vinter. Men fortsettelsen overrasket meg, og jeg fikk en forklaring på hvorfor hun var så munter i tonefallet. "Men når vi sto opp i dag morges var den kommet tilbake igjen!".
Hun fortalte hvordan de i natt rundt klokken fire hadde blitt skremt av lyder like utenfor soveromsvinduet deres. Det luktet brent og hun skjønte etterhvert at noen røykte der ute. Nils (mannen hennes) plukket umiddelbart opp telefonen og ringte til politiet. "Det står noen uten for vinduet vårt, på gårdsplassen, som ikke skal være her!" sa han. Etter en liten stund våget han seg ut og oppdaget at sykkelen deres altså var borte. Han ringte politiet igjen for å fortelle at sykkelen deres var blitt stjålet.
Et par timer senere fikk Camilla fortsatt ikke sove, og plutselig hørte de lyder utenfor igjen. Det dunket i veggen, og denne gangen løp Nils ut. Men til sin forbauselse var det ikke noe mer som var borte, men sykkelen som var kommet tilbake. Han ble nødt til å ringe til politiet igjen, og fortalte at de ikke trengte å lete lenger, sykkelen deres hadde nemlig kommet hjem igjen. Politimannen i andre enden ble nok lettere forfjamset.

Dette skriver Østlandet blad om hendelsen:

Mistenkelig sykkeltyveri

Ås: Klokken fire natt til onsdag fikk politiet melding om en person som sier han våknet av hunden sin og hørte selv folk utenfor huset.
 
Melderen gikk ut for å sjekke og oppdaget at en sykkel var stjålet. Politiet hadde ikke mulighet til å komme til stedet, men melder var ute og lette selv en stund uten resultat.
 
Klokken 05.55 hørte melder et dunk i veggen, og da han løp ut for å undersøke fant han ingen personer, men sykkelen imidlertid tilbake.

Camilla har gått rundt med et stort glis og fnist og ledd i hele dag. Hun har forsøkt seg på litt detektivarbeid for å prøve å komme til bunns i denne saken, men ingen naboer hun har ringt og anklaget har stått fram som skyldige, og derfor følger altså denne etterlysningen:

Du søte lille tyv. 
Kan du ikke være så snill å fortelle hvem du er? 
Legg en liten hilsen i sykkelkurven neste gang, i form av blomster, russekort, et lite brev eller noe annet morsomt som kan gi oss et lite hint. 
Med vennlig hilsen 
oss i nabolaget som setter utrolig stor pris på tyver med samvittighet, og ler oss halvt i hjel av stuntet ditt, som du sikkert ikke trodde at ville bli oppdaget noen gang. Kanskje du har gjort det flere ganger tidligere med større hell?
Tips til neste gang: Ikke røyk rett nedenfor vinduet og prøv å lage litt mindre støy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!