tirsdag 10. mai 2011

Tur og lunsj

Reisedagbok del 9

På veien tilbake fra stranda gikk vi gjennom en park/skog som fascinerte meg veldig. De fleste av trærne var malt hvite nederst på stammen. Etter å ha Googlet hvorfor dette gjøres har jeg funnet to svar; det ene er at det gjør at insekter, spesielt maur, holder seg unna trærne. De bruker en blanding av hvitvask og lime, og dette gjøres også på hus og andre steder de ønsker å unngå insektene. Dette påføres på nytt hvert år, for å opprettholde effekten. Den andre årsaken er at bilene skal se trærne bedre, da det hvite på trærne reflekterer lyset. Siden vi her var et lite stykke unna veien regner jeg med at det er det førstnevnte som er grunnen til at de har gjort her. Jeg likte godt den røde fine fargen på jorden her, og også blomstene og trærne var annerledes og spennende.
Vi ble etterhvert sultne og bestemte oss for å spise lunsj på en restaurant som het Zorbas. Det var et veldig ålreit sted som vi hadde blitt anbefalt av Ving med en innmari hyggelig eier(?). Der hadde de laget et lekeområde for barna rett ved siden av der man spiste, slik at man virkelig kunne slappe av og la barna styre seg selv (sålangt det lar seg gjøre med så små barn). Dette er noe som er helt spesielt på Kreta, de har tenkt på småbarnsforeldrene på alle restaurantene, slik at man kan ta tiden man trenger og rekke å kose seg med maten før barna står og drar deg i armen fordi de er lei.
Fortauene derimot er en annen historie...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!