søndag 24. juli 2011

Steng dørene!

Hvis dere leser det forrige innlegget mitt "Sorg" forstår dere kanskje hvorfor jeg ber dere om å melde dere inn i facebook-gruppen med følgende tittel (under følger beskrivelsen):

Steng dørene for morderen på mandag!!


Mandag blir ugjerningsmannen fremstilt for varetekstfengsling, og får muligheten til å forklare sine handlinger. Han har selv skrevet i sitt "manifesto" at han vil bruke rettssalen som propagandakanal.

Ikke la denne morderen få en verdensscene å stå på - steng dørene til rettsmøtet på mandag! Han ønsker å ha åpne dører, og da vil opptak bli vist på TV-stasjoner over hele verden. Vårt behov for å få innblikk i de syke tanker som kan ha motivert denne uhyrlige handlingen, bør vike i lys av at vi ikke bør oppfylle hans høyeste ønske og virkeliggjøre hans drøm: - å få stå i sentrum for verdens oppmerksomhet, med kameraene rettet mot ham, med fri tilgang til mikrofonene, direktesent til verden. Vi vil få vite det senere likevel. Så steng dørene på mandag!

Og om rettshøringen blir åpen oppfordrer vi alle til å skru av TVen mens direktesendingen foregår. Ikke gi ham tilfredsstillelsen av å vite at en hel verden hører på hans nøye planlagte ord. Vår oppfordring går da til norske og utenlandske medier: Ikke send hans ord direkte og uredigert!

Morderens ytringsfrihet er fult ut ivaretatt, han får forklare seg i en rettssal, men i solidaritet med de rammede bør ikke han få tale til verden uredigert. Hans uttalelser i rettssalen er i følge ham selv en del av hans plan, at han skal få fremstille seg som den helten han ser seg selv som. Han venter selv å vinne tilhengere over hele verden.

La oss vise solidaritet med de rammede, steng dørene, slå av TVen, ikke la en grusom morder få oppfylt sitt største ønske!

Vær så snill å melde dere inn i gruppen. Link finner du her. Gjør det for de pårørende og ofrene. Det er de som er viktigst nå, ikke vår egen nysgjerrighet og våre behov.

2 kommentarer:

  1. Å stenge dørene var første skritt i hans plan for å ta oss tilbake til middelalderen. Da ble man låst inn for sine meninger. Man ble låst inn fordi man kunne komme til å påvirke noen med meninger noen ikke likte. Man ble låst inn for å skjerme andre. Man ble låst inne så man ikke skulle få sitt uautoriserte budskap fram til latente ører. Alt for å bevare det bestående.
    Akkurat som du nå oppfordrer til.
    Det er absolutt politikk i dette. Men tiden i idag ikke inne for politikk. Vi må som samfunn ha råd til å vente til alle savnede er funnet, til de sårede er behandlet og til de døde er respektert og begravet. De som står midt oppe i denne enorme menneskelige krisen må få tid og ro til å bearbeide sin situasjon. Politkken i det kan vi diskutere om en uke eller to. Hvist det da ikke er medieoppmerksomhet man søker. Som jo ikke er annet enn det ABB søker. Vær så snill å respekter den menneseklige krisen og la den politiske debatten vente en uke eller to.

    SvarSlett
  2. Ut ifra hva alle skriver var det hans plan å få dørene opp, få tale til verden. Til og med hans advokat bekreftet dette. Han har ikke mistet noen rettigheter som person, hvem som helst kan bli framstilt i en lukket sal hvis det passer innenfor en av bestemmelsene, derfor mener jeg at det er i all respekt for de pårørende og ofrene at de slapp å måtte høre denne personen få "rettferdiggjøre" handlingene sine om å ta livene fra deres kjære. Beklager hvis det fremstår på noen annen måte.

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!