lørdag 17. september 2011

En liten påminnelse

En mann kom sent hjem fra jobb, trøtt og irritabel. Ved døren ventet hans 5 år gamle sønn.

Sønn: Pappa, kan jeg spørre deg om noe?
Far: Selvfølgelig. Hva lurer du på?
Sønn: Pappa, hvor mye tjener du i timen?
Far: Det har du ingenting med! Hvorfor spør du om sånt? spurte mannen sint.
Sønn: Jeg har bare lyst til å vite det. Kan du ikke være så snill å fortelle meg det?
Far: Hvis du absolutt må vite det, så tjener jeg 250 kr. i timen.
Sønn: Åhh, sa sønnen og kikket ned i gulvet. Kan jeg få lov til å låne 100 kroner av deg?
Faren ble rasende. Hvis den eneste grunnen til at du vil vite hvor mye jeg tjener, er for at du kan gå ut og kjøpe deg en idiotisk leke eller annet tull, da kan du marsjere rett inn på rommet ditt og legge deg. Tenk over hvilken egoist du er! Jeg jobber ikke flere timer hver eneste dag for slik barnslig frekkhet!

Sønnen gikk stille til rommet sitt og lukket døren. Mannen gikk og satte seg i stolen og ble mer og mer irritert over sønnens frekke spørsmål. Hvordan våger han å spørre om hvor mye jeg tjener bare for å få penger? Omtrent en time senere hadde mannen roet seg og begynte å tenke seg litt om: Kanskje guttungen virkelig trengte de 100 kronene for å kjøpe noe han trengte, og dessuten maste han svært sjelden om å få penger Mannen gikk til guttens soveroms dør, banket på og åpnet. Sover du, gutten min? spurte han.Nei, pappa, jeg er våken, svarte gutten. Jeg har tenkt meg litt om og kanskje jeg var litt for streng mot deg, sa mannen. Det har vært en lang dag og uheldigvis tok jeg sinnet mitt ut på deg. Her er de 100 kronene du spurte om å få låne Gutten satte seg straks smilende opp og ropte: Tusen takk, pappa! Så stakk han hånden innunder puten og dro frem noen krøllete sedler. Da mannen så at sønnen allerede hadde penger, begynte han å bli sint igjen. Sønnen telte pengene sakte og kikket opp på faren. Hvorfor skulle du ha flere penger når du allerede har? murret faren. Fordi jeg ikke hadde nok, men nå har jeg det! svarte sønnen. Pappa, nå har jeg 250 kroner. Kan jeg få lov til å kjøpe en time av tiden din, for da kan du komme hjem en time tidligere i morgen og spise middag sammen med oss?

Foto: Shutterstock

Faren var knust. Han la armene rundt sønnen sin og ba om forlatelse. Dette er bare en kort påminnelse til alle som jobber mye. Vi skal ikke bare la tiden renne vekk uten å være sammen med de som virkelig betyr noe for oss, de som står oss nært. Vær så snill og husk på å spandere tid verd 250 kroner på noen du virkelig bryr deg om. Hvis vi dør i morgen, vil bedriften vi jobber for kunne erstatte oss i løpet av få timer; men familie og venner vi forlater, vil savne oss resten av livet.

Historien er hentet fra BlogIt, og sendt inn dit av Adina Jeanette Barsgård. Hvem som originalt har skrevet den vet jeg dessverre ikke.
 

8 kommentarer:

 1. Denne er så veldig sann!! Takk for at du deler. <3 Håper dunog dine har ei fin helg.

  SvarSlett
 2. Det er virkelig noe alle burde tenke over :-) Alltid koselig, morsomt eller trist å lese bloggen din Hanne, er alltid noe som rører ved meg... Husk at du er en super flott jente, og jeg er kjempe imponert av deg! Klem

  SvarSlett
 3. vekker!!! søte gutten<3

  SvarSlett
 4. Klump i halsen og frysninger! Så nydelig.

  SvarSlett
 5. Den der gikk langt inn! Kjem nok til å tenke på den dei gangane ej ikkje he sjangs til å hente poden i bhg, og han må vere der lengst av alle. Tid e noke man aldri kan få nok av, og familie trenge tid og kjærlighet :)

  SvarSlett
 6. Takk for fine ord, dei traff! Eg er heime med minsten endå, men merkar likevel at eg gjerne brukar litt for mykje tid på blogg og husarbeid i staden for å få kvalitetstid med fokus på borna.

  SvarSlett
 7. Tårer i øynene! Den tror jeg virkelig kan treffe folk der den bør, og gjøre en forskjell. Veldig fin! :)God Lørdag Hanne:)

  SvarSlett
 8. Den der var fin!Den satte seg virkelig !!Her skal sønnen min slippe og tenke på slikt!Håper noen leser denne og gjør en forskjell med sitt barn!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!