torsdag 20. juni 2013

Svangerskapet uke for uke - uke 38


Termin: 1.juli 2013
Dager til termin: 11 dager
Stjernetegn: Kreps
På vei: 38 uker + 5 dager
Fødeplass:
Fredrikstad sykehus
Antatt lengde på babyen (gjennomsnittet):  48 cm (jeg tror han er lenger, kanskje bortimot 53 cm når han blir født)
Antatt vekt på babyen: 3200 gram (her tipper jeg 3570 gram ved fødsel)
Kjønn: Gutt (vi får se da, om vi plutselig blir overrasket av en liten jente?)
Navn: Milla er usedvanlig opptatt av dette om dagen, og skulle nok ønske at vi kunne forsnakke oss litt. Det er kanskje ikke så rart når det er dette spørsmålet som ofte dukker opp mellom oss voksne i samtaler. "Åh, hvor lenge har du igjen nå? Har dere bestemt navn?"... Det er vel ikke sjelden om dagen at en samtale starter slik :) 
Milla snakker uansett masse om det i barnehagen, og har flere ganger sagt at det er hemmelig, men at hun og Magnus skal få være de ALLER første som får vite det. Så dette løftet akter jeg å holde!
Aktivitet innenfra: As we speak så ser det ut som om det bor en alien i magen min som prøver å komme ut gjennom huden ;) Han beveger seg fortsatt masse, men jeg tenker at han skal få kose seg når han får litt bedre plass snart! Og det skal nok mammaen hans også!

Babyens leie: Fortsatt ikke festet hode, men gudskjelov riktig vei! Han har heller ikke sunket ned i bekkenet, og jeg har mine mistanker om at han bare blir der han er helt til fødselen starter.

Utålmodig: Tja, er jeg det? På en måte ja, og på en annen måte nei. Jeg driver og brygger på en forkjølelse eller noe, så jeg vil gjerne ha den overstått først (pusting under fødsel + tett nese/hoste/vond hals har jeg opplevd før, og unngår gjerne det denne gangen). Jeg kan også nyte godt av noen dager med full avkobling nå fremover, helt for meg selv... Samtidig begynner jeg jo å glede meg veldig til å få gleden av å kose meg med den nyfødte herligheten, gå turer (forhåpentligvis uten bekkensmerter), dulle, stelle, bade og lukte, og ikke minst oppleve hvordan de nybakte storesøskenene ønsker babyen velkommen.


Vektøkning: Intet nytt å rapportere siden forrige uke. Den har stoppet opp nå virker det som, i hvertfall for øyeblikket. Vi får se hvor mye den øker etter at jeg tilbringer denne dagen på sofaen, med mat i ene hånden og fjernkontrollen i den andre ;)

Innkjøp til babyen: Nå er smokker kjøpt inn :) Blir spennende å se om det er suttebehov til tusen på denne gutten, eller om den bare blir spyttet ut. Vi har i hvertfall erfart at det er mye enklere å slutte med smokk enn å slutte med totten!

Utstyr som mangler: Samme som sist, for jeg har ikke brukt tiden min på shopping ;)

Kynnere: Noen dager mye, andre dager lite. Hver gang jeg kjenner en kynner stopper jeg og kjenner etter "Er dette en rie??"

Matkikk: Nej..

Plager: Bekkenet mitt er faktisk bittelitt bedre enn tidligere, sikkert fordi jeg tar alt i kroppens tempo (så langt det lar seg gjøre) om dagen. Det er godt å ikke gispe av smerte hver eneste kveld og natt! Håper dette er et tegn på at det vil gå over etter fødselen også. 
Jeg har også vært en del svimmel den siste tiden, men det er sikkert bare blodtrykket eller noen blodårer som ligger litt i klem. Har startet med jerntilskudd på anbefaling fra jordmor, og jeg har (bank i bordet) ikke vært så svimmel de siste par dagene :)

Fødselen: Grugleder meg!

Babyrom: Vel, nå er det ikke bare babyrommet som står på hodet lenger, men også resten av huset. Vi har nemlig startet storoppussing! :) Det passer vel perfekt sånn rett før fødsel?

Formen: Er i dag litt skrall. Brygger som sagt på forkjølelse eller noe lignende, så jeg har kjent på vond hals og vondt hode de siste par kveldene og nettene, og i dag er jeg temmelig sliten. Derfor har jeg nå bestemt meg for å holde de nærmeste dagene helt fri for avtaler, for å gi meg selv sjansen til å puste ut litt og bare lade meg opp.

Råmelk: Si heller melkespreng. Kan jo ikke tenke på babyen min (eller de andre barna mine vel og merke) uten at jeg kjenner trykket komme.

Søvn: Er det dårlig med om dagen (eller kanskje natten). Tror jeg skal ta meg en liten powernap når jeg har skrevet ferdig dette, for de siste fire nettene har det vært temmelig lite søvn. Dette skyldes både hodepine, at barna har vært våkne, dobesøk og at jeg ikke får sovne igjen når jeg først har våknet. For å ikke nevne at jeg begynner å bli lei av de to mulige liggestillingene mine.

Humør: Stort sett toppers!

Sykehusbagen: Har blitt tilføyd en ingrediens i dag, med tanke på forrige fødsel. Et stort håndkle til å sitte på i bilen, tilfelle vannet går...

Neste kontroll: Får vi jo se om jeg rekker... Om en uke; torsdag 27.juni 2013.

Kanskje dette blir første gang jeg går over termin? Hvem vet? 
Jeg holder fortsatt en knapp på 22.juni.


1 kommentar:

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!