lørdag 29. juni 2013

Svangerskapet uke for uke - Uke 40

Det er nok ikke særlig spennende for dere at de eneste innleggene fra meg handler om svangerskapet mitt, men for å være helt ærlig skriver jeg disse innleggene mest som en slags dagbok den siste tiden. Jeg husker nemlig veldig lite av svangerskapene mine, så det kan være hyggelig for min egen del at jeg kan huske noen detaljer til senere. Så, les hvis du vil, stå over hvis du vil. Så får vi se om bloggen utvikler seg til noe mer interessant for andre enn meg etterhvert.Termin: 1. juli 2013. Det vil si førstkommende mandag!
Dager til termin: 2 dager
Stjernetegn: Kreps
På vei: Akkurat 40 uker i dag
Fødeplass:
Fredrikstad
Antatt lengde på babyen (gjennomsnittet): 51 cm
Antatt vekt på babyen: 3600 gram
Kjønn: Gutt
Navn: Jeg gleder meg så fælt til å fortelle navnet til barna på fødestuen! Jeg håper de godkjenner det :)
Aktivitet innenfra: Masse! Jeg har vært veldig heldig dette svangerskapet, for jeg har bare opplevd minimalt med ribbensspark! Han beveger seg stort sett rundt midten av magen, og barna synes det er veldig gøy når han dytter ut navlen. Hikkingen slutter heller ikke å være populær ;)

Babyens leie: Hodet ned, ikke festet og ikke sunket ned i bekkenet. Jordmor tror dette skjer først under fødselen.

Utålmodig: Heller rastløs. Jeg begynner å gå tom for ting å sortere i huset, og siden vi er under full oppussing her så blir det til at jeg rydder et rom, for deretter å stable alle eiendelene våre fra et annet rom inn i nettopp dette rommet.

Vektøkning: Sist jordmorkontroll (på torsdag) veide jeg 71 kg. Jeg veier vel normalt rundt 57/58 kg. (Der oppga jeg tallene. Jeg har unngått dette, da jeg føler at det er så feil hvis noen skal fokusere på hva de veier i forhold til meg. Er man gravid, så skal man spise riktig og holde seg i aktivitet, men ikke fokusere på hvilket tall som vises på vekta...)

Innkjøp til babyen: Fortsatt ikke noe jeg har kommet på at jeg trenger, men jeg klatret opp på loftet i går og fant fram babybadekaret, som jeg innså at jeg hadde glemt å finne fram.

Utstyr som mangler: Mine herlige venninner arrangerte babyshower for meg for en uke siden, og da kom stellebordet på plass! De er gale, for jeg var usikker på om jeg kunne unne meg akkurat det bordet jeg hadde lyst på pga prisen, men de hadde jammen meg spleiset på drømmestellebordet mitt. Nå kan jeg ikke komme på noe særlig mer som mangler altså...

Kynnere: Veldig lite. Alt for lite hvis jeg skal håpe på å føde snart kanskje? Nei, når jeg tenker meg om er noen dager mer preget av kynnere enn andre. Jeg trodde nesten fødselen var i gang for en ukes tid siden, og lå da og telte mellomrommet mellom kynnerne, men falsk alarm!

Matkikk: Nei, matlei er ordet. Tvinger mer eller mindre i meg mat, men det er i hvertfall ikke noe å klage over! Så lenge jeg husker å spise er jeg fornøyd :)

Plager: Bekkenet er blitt verre igjen siden sist. Usikker på hvorfor - for lite aktivitet/for mye bæring/for mye aktivitet. Aner ikke, men jeg er forsiktig hele tiden og prøver å høre på kroppens signaler så langt de lar seg tyde.

Fødselen: Wææ... Noen dager får jeg totalt angst - mest når jeg er sliten. Da tenker jeg at jeg ikke kommer til å takle en fødsel, med alle smertene, og jeg blir livredd for at jeg skal føde i bilen eller at jeg skal være alene med begge barna og at fødselen starter helt brått. På formiddagene er jeg stort sett veldig klar for fødsel - uthvilt og klar for kamp ;)
Jeg ble overrasket av min egen reaksjon den dagen jeg trodde fødselen var i gang. Først begynte jeg å skjelve i hele meg, og så begynte jeg faktisk å gråte! Livredd, usikker, skremt... Skulle tro det var første gang jeg skulle gå gjennom dette.

Babyrom: HAHA! Nå har vi ikke noe babyrom ;) Magnus har fått rommet som jeg så for meg at babyen kanskje skulle bo, og det ledige rommet i huset vårt er for øyeblikket oppbevaringsrom for materialer og verktøy til oppussing. MEN - det er lenge til vi kan regne med at bebisen kan sove på sitt eget rom uansett, og en liten krok på rommet vårt er klart til innflytting med ferdigoppredd kurv.

Formen/Søvn: Har vært veldig fin stort sett hele tiden, men jeg har litt ups and downs. For det meste er det trøtthet og slitenhet, ikke noe verre. Hvis jeg bare får sovet ordentlig på natten/tatt en dupp på dagen, så har jeg det stort sett helt flott!

Hormoner/Humør: Tror kanskje jeg er litt mer påvirket enn vanlig. Tårene sitter litt løsere, og humøret svinger litt mer. Tålmodighet etterlyses!

Råmelk: Jepp!

Tungt: Nei..

Sykehusbagen: Ble sjekket gjennom i går igjen ;) Blir man noen gang forberedt?

Neste kontroll: Nå blir det ikke flere kontroller hos jordmor, for hun drar på ferie til uka. Derimot har vi bestilt en overtidskontroll på sykehuset 8.juli. Jordmor tror ikke jeg får bruk for timen, men det vil jo tiden vise!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!