Blogging

Jeg ser ikke på meg selv som en såkalt "blogger", selvom jeg selvfølgelig er klar over at jeg er det. Det ligger for meg noe negativt i ordet blogger. Hva man ønsker å skrive om er opp til hver enkelt, og jeg må innrømme at det i starten var få blogger jeg leste, selv om dette har forandret seg betydelig nå. Jeg føler meg som en "fjortiss" dersom jeg forteller andre at jeg har en blogg, men hvorfor skal man bry seg så mye om hva andre mener? Tar de seg en titt innom her så håper jeg at de får et litt annet syn på det. Så hvorfor blogger jeg uten å ville være en blogger? Her kommer et forsøk på en forklaring.

Jeg elsker å skrive. Sitter jeg med pcen foran meg eller pennen i hånden, har det en tendens til å komme ut mengder av ord som jeg vanligvis ikke ville kommet på. Muntlig er jeg ikke stort å skryte av, men med skriving er det noe annet. Jeg føler at jeg har mer kontroll, at jeg får den tiden jeg trenger til å tenke meg om før jeg formulerer meg og at det følelsesmessige ikke ødelegger for meg. Før jeg publiserer et innlegg leser jeg alltid igjennom det jeg har skrevet, og har mulighet for å finpusse og redigere litt der det trengs.
I tillegg liker jeg selvfølgelig at noen andre leser det jeg skriver. Å få tilbakemeldinger, svar, kommentarer og konstruktiv kritikk synes jeg er både hyggelig og lærerikt. For meg er det ikke viktig å ha tusenvis av lesere, men selvfølgelig er det koselig hvis noen titter innom.

Noen dager er jeg helt hektet på å skrive. Da kan det plutselig dukke opp flere innlegg etter hverandre, mens jeg andre dager er helt tom. Disse dagene forsøker jeg å la være å plage dere med småpjatt, og venter heller til jeg har skrivelyst igjen.

En av mine drømmer er å bli forfatter. Jeg kunne tenke meg å enten skrive barnebøker eller noe litt mer voksent. Jeg synes det høres stort ut å "være på trykk", hvis noen skjønner hva jeg mener med det. Barnebøker er vel kanskje det som ville falt meg mest naturlig å skrive, da jeg har mine to små inspirasjonskilder og også elsker å lære dem nye kunnskaper gjennom lek. Det ville vært moro å skrive bøker som kunne utviklet andres barn også.
Noe annet som ville vært interessant var å se om jeg kunne klare å engasjere voksne lesere i en krim/drama bok. Det ser jeg på som en enda større utfordring, da det voksne publikumet gjerne er mer kritisk og man må formulere seg på en mye mer detaljert og avansert måte.

Bloggingen gir meg følelsen av "å bli hørt", om jeg så bare skriver om min hverdag eller andre ting jeg bryr meg om.
Jeg håper noen andre enn meg har glede av denne bloggen. Jeg koser meg i hvertfall masse her bak tastaturet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil kommentere innlegget mitt! Trykk gjerne på "Abonner via e-post", så får du svarene tilsendt dit.
Ha en fortsatt fin dag!